Unul dintre cele mai importante lucruri pe care este de preferat să îl ai în vedere atunci când înveți o limbă străină nouă este să rămâi în contact cu ea chiar dacă nu o utilizezi în fiecare zi. Trateaz-o ca și cum te-ai pregăti pentru un test în fiecare lună, exersând-o cu fiecare ocazie și având contact zilnic cu ea. Câteva modalități care stau la îndemâna oricui și care faciliteaza acest proces într-un mod plăcut și ușor pot fi schimbarea limbii telefonului sau urmăritul filmelor și serialelor cu subtitrarea în limba respectivă. Astfel reactualizezi informația constant și aflii mai multe decât știai anterior.

Învățarea unei limbi noi nu este ca mersul pe bicicletă, poate dura luni sau chiar ani să înveți ceva, iar așteptarea că poți să reiei procesul de unde ai ramas sau că poți purta o conversație la fel de bine asemenea momentului în care te pregăteai poate fi una nerealistă în condițiile în care ani de zile nu ai utilizat limba.

Mulți dintre noi învățăm o limbă străină în timp ce suntem la școală, fie pentru că aceasta se află printre materiile școlare obligatorii, fie pentru că pur și simplu suntem interesați. Oricare ar fi situația ta, recomandarea noastră este să rămâi dedicat.

You create your own opportunities 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s