Multilingvismul a devenit mai mult decât „important” în ziua de astăzi. Cunoașterea unei limbi străine, alta decât limba maternă, a devenit extrem de benefică. Dacă privim acest fapt din punct de vedere financiar sau social, faptul că poți comunica într-o limbă străină ajută la conectarea „reală” cu oamenii și oferă o mai bună înțelegere a limbii tale.

Limbajul ne ajută să ne exprimăm sentimentele, dorințele și întrebările către lumea din jurul nostru. Cuvintele, gesturile și tonul sunt utilizate în uniune pentru a înfățișa un spectru larg de emoții. Metodele unice și diverse pe care le pot folosi ființele umane pentru a comunica prin intermediul limbajului scris și vorbit reprezintă o mare parte din ceea ce permite să ne valorificăm capacitatea noastră înnăscută de a forma legături durabile unii cu alții; separând omenirea de restul regatului animal.

De ce ar trebui să învăț o limbă străină?

În primul rând, unul dintre cele mai importante motive pentru a învăța o limbă străină este stimularea pe care o oferă minții tale. La fel ca un copil mic care invață limbajul pentru prima dată, cunoscutul devine fascinant, iar mintea ta este deschisă către noi modalități de abordare chiar și atunci când vine vorba de situații obișnuite ale vieții. Conform cercetărilor realizate în acest domeniu, copiii înscriși la cursuri de limbi străine demonstrează abilități cognitive mai ridicate, în special în domeniul creativității.

Cunoașterea unei limbi străine îți îmbunătățește abilitățile cognitive și analitice. Învățarea unei limbi străine este grea și presupune mult exercițiu mental. La nivel individual, îmbunătățește personalitatea și îți crește încrederea în sine.

Învățarea unei limbi străine poate deschide și oportunități pentru cei care lucrează în afaceri, comunicații și aproape orice altă cale de carieră. În multe culturi, încercarea de a vorbi limba este privită ca un semn de respect și are potențialul de a deschide ușile în viitor. Chiar dacă posibilii colaboratori vorbesc limba română sau există alte modalitati care facilitează comunicarea, nu există o modalitate mai bună de a le înțelege nevoile și dorințele culturale decât prin a le învăța limba.

În afară de câștigurile financiare, cunoașterea unui dialect străin poate oferi o experiență unică pasionaților de călătorii. Oamenii care adoră să exploreze diferite părți ale lumii și se informează despre diverse culturi, locuri și stiluri de viață, cunoscând limba locală pot cere cu ușurință indicații, comanda mâncare și așa mai departe. Prin interacțiunea cu oamenii poți transforma o călătorie într-o experiență completă.

Indiferent de motivele pentru care dorești să înveți o limbă nouă, va servi întotdeauna pentru a îmbunătăți calitatea vieții și, chiar dacă nu utilizezi limba în circumstanțe practice, aproape sigur te vei bucura de timpul petrecut educându-te. Învățarea limbilor străine este unică prin faptul că formatorii pasionați de la Medu Educational Center te susțin pe tot parcursul acestui proces, iar înțelegerea unei limbi noi este o experiență pe care nu o vei uita curând.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s